Міграційна служба Івано-Франківської області ухвалила рішення про примусове видворення двох іноземців…

Міграційна служба Івано-Франківської області ухвалила рішення про примусове видворення двох іноземців з кримінальним минулим

Міграційна служба Івано-Франківської області ухвалила рішення про примусове видворення двох іноземців з кримінальним минулим

Як і раніше, міграційна служба Івано-Франківщини послідовно і наполегливо працює на одному з найголовніших напрямів своєї діяльності – протидії нелегальній міграції та контролю за дотриманням громадянами-іноземцями міграційного законодавства України.

Попри ситуацію на кордонах у період воєнного часу працівники міграційної служби намагаються максимально використати засоби компетенції і можливості правового поля для того, щоби порушники міграційного законодавства, а також особи з числа іноземців, які не мають законних підстав для перебування у нашій країні, покинули Україну.

Цими днями у межах наданої компетенції працівники міграційної служби ухвалили про примусове видворення з України ще двох іноземців. Обидва з однаковою історією перебування в Україні: легальний в’їзд, вчинення особливо тяжкого чи тяжкого кримінального правопорушення, засудження і покарання у вигляді позбавлення волі.

Зокрема, йдеться про 55-річного громадянина Республіки Узбекистан ( відбув 15-річний термін ув’язнення за вчинення убивства) і 67-річного громадянина Республіки Вірменія (10 років позбавлення волі за вчинення грабежів). Щойно в іноземців завершився термін відбування покарання, як УДМС в Івано-Франківській області оперативно ухвалило рішення про їх примусове видворення з України. Наразі цих осіб доправлено у пункт тимчасового перебування іноземців з метою їх ідентифікації (забезпечення проїзними документами) і здійснення подальших заходів з виконання процедури видворення у країну походження чи в треті країни. Крім того, ухвалено рішення про те, що ці іноземці щонайменше 5 років не матимуть можливості в’їхати на територію України.

З початку цього року в Івано-Франківській області виявлено 95 іноземців з неврегульованим статусом.

Міграційна служба Прикарпаття сподівається на сприяння та інформацію від небайдужих громадян стосовно того чи іншого іноземного громадянина з підозрілою поведінкою чи сумнівним заняттям. Кожна отримана інформація є і буде предметом неупередженої перевірки. Для цього відкритий канал телефонів «гарячої лінії» УДМС в Івано-Франківській області (0342) 53-44-55 і (0342) 55-31-12, а також Facebook Messenger офіційної сторінки УДМС в області.

Управління ДМС в Івано-Франківській області