Півтори сотні порушників міграційного законодавства виявили протягом місяця у столиці

Півтори сотні порушників міграційного законодавства виявили протягом місяця у столиці

Півтори сотні порушників міграційного законодавства виявили протягом місяця у столиці

20 серпня набрав чинності Закон України №3196-IX від 29.06.2023 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо вдосконалення законодавства у сфері міграції», яким посилено відповідальність за порушення міграційного законодавства.

Упродовж цього місяця працівники Центрального міжрегіонального управління ДМС у м. Києві та Київській області виявили 125 порушників законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства. Щодо них прийнято 16 рішень про примусове повернення і 2 – про примусове видворення за межі України. До пунктів тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства поміщено 11 осіб. Сума накладених штрафів складає 476 тис. грн, 361 тис. з яких уже стягнуто в дохід держави.

За цей же період часу 28 осіб були притягнуті до адміністративної відповідальності за невиконання обов’язків приймаючої сторони. Серед них переважно наші співвітчизники, котрі сплатили майже 35 тис. гривень штрафів.

 «З початком повномасштабного вторгнення потік міграції в Україну очікувано зменшився. Втім, через ще більш нестабільну соціально-економічну та воєнно-політичну ситуацію в ряді країн Африки, Азії, Близького та Середнього Сходу, вихідці із цих держав вбачають Україну більш привабливою для проживання. Перебування неврегульованих мігрантів несе загрозу політичним інтересам приймаючої сторони і національній безпеці, впливає на рівень злочинності, призводить до певної соціальної напруги. Тож протидіяти такому негативному явищу необхідно ефективно і рішуче», – пояснив начальник ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області Вячеслав Гузь.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області