В Івано-Франківській області зроблено чимало кроків, аби запобігати проявам насильства в родині…

В Івано-Франківській області зроблено чимало кроків, аби запобігати проявам насильства в родині та торгівлі людьми

В Івано-Франківській області зроблено чимало кроків, аби запобігати проявам насильства в родині та торгівлі людьми

Під керівництвом заступниці голови Івано-Франківської обласної державної (військової) адміністрації Людмили Сірко відбулося засідання Міжвідомчої ради  з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми.

У заході взяли участь представники низки служб і органів державної влади, правоохоронних органів, в тому числі УДМС в області, фахівці територіальних громад.

«Запобігання насильству – надзвичайно важливий напрямок роботи усіх відповідних служб та органів. Кожен такий випадок – це негативний досвід людини, який завжди впливатиме на її життя. Саме тому інформаційно-роз’яснювальна робота є дуже важливою та навчить кожного розрізняти небезпеку, яка може призвести до потрапляння в ситуацію з торгівлею людьми, - зазначила Людмила Сірко.

Наголошувалося на важливості проведення інформаційних кампаній, оскільки людям необхідно отримувати більше інформації та мати чітке уявлення про те, що їм слід робити у ситуаціях, коли проти них вчиняється насильство. Мовилося про можливості скористатися безоплатною правовою допомогою, яка надається Благодійною організацією «Карітас Івано-Франківськ» та отримати послуги щодо конкретної ситуації.

Натомість фахівці департаменту соціальної політики, служби у справах дітей ОДА, Головного управління поліції в Івано-Франківській області розповіли про організацію заходів щодо запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі. Також йшлося про забезпечення виконання Національного плану дій з виконання резолюції Ради безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року.

Управління ДМС в Івано-Франківській області