УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Електронне декларування та удосконалення міграційного законодавства, - про це йшлося на навчанні…

Електронне декларування та удосконалення міграційного законодавства, - про це йшлося на навчанні у Кропивницькому

Електронне декларування та удосконалення міграційного законодавства, - про це йшлося на навчанні у Кропивницькому

Про законодавчі зміни в поданні електронних декларацій та про вдосконалення законодавства у міграційній сфері говорили сьогодні в Управлінні Державної міграційної служби у Кіровоградській області під час онлайн навчання.

Зі вступним словом до працівників територіальних підрозділів звернувся начальник Управління Володимир Гончаренко. Посадовці УДМС вже нині почали готуватись до відновлення обов’язкового подання електронних декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в умовах воєнного стану.

Головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Олена Сьоміна зупинилась на головних помилках під час декларування, які виділяє НАЗК, а також на новаціях, які з’явились вже під час воєнного стану: чи необхідно декларувати допомогу від міжнародних організацій, грошову допомогу від України, кошти, які збираються для потреб української армії, тимчасове житло внутрішньо переміщених осіб тощо.

Також під час онлайн зустрічі розглянули законодавчі зміни в сфері міграції. Заступник начальника відділу у справах іноземців та осіб без громадянства Тетяна Кобелева роз’яснила зміни у процедурі продовження строку перебування та тимчасового проживання іноземців та осіб без громадянства на території України або скорочення строку тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства в Україні.

Управління ДМС у Кіровоградській області