Проблеми та виклики, що стоять перед ВПО в Україні та за кордоном: у Львові відбувся круглий стіл…

Проблеми та виклики, що стоять перед ВПО в Україні та за кордоном: у Львові відбувся круглий стіл за участі ДМС

Проблеми та виклики, що стоять перед ВПО в Україні та за кордоном: у Львові відбувся круглий стіл за участі ДМС

Питання допомоги тимчасово та внутрішньо переміщеним особам стоїть на найвищому рівні. Все тому, що люди, які постраждали від війни, у першу чергу, звертаються до органів влади чи благодійних організацій. Без взаємної співпраці між установами важко надати повноцінну юридичну, психологічну та інші консультації для ВПО.

Такі заходи як сьогодні потрібні для загального розуміння та вивчення актуальної ситуації. На круглому столі були присутні представники місцевих відомств, міжнародних організацій та зацікавлених інституцій Швеції, Бельгії та Голландії. Кожен поділився своїм досвідом щодо вирішення проблемних питань, які виникають у переселенців.

“Ми, як державний орган, на якого покладені повноваження з питань документування осіб та відновлення їхніх документів, чи ненайбільше відчули проблеми та біль людей, яким довелося покинути свої домівки через ведення бойових дій”, - підкреслила перша заступниця начальника ГУ ДМС у Львівській області Іванна ІВАНОЧКО.

Учасники зустрічі активно дискутували на тему міграції, зокрема: чи можна отримати одночасно два закордонні паспорти, як оформити посвідчення на повернення в Україну, яка ситуація із перетином кордону, куди краще звертатися постраждалим від війни, щоб отримати допомогу та чи планують українці повертатися додому.

Дякуємо колегам за велику роботу та неоцінені знання, що ми сьогодні отримали! Іноді маленькі кроки роблять великий результат!

Головне управління ДМС у Львівській області