УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На території Івано-Франківської області цьогоріч виявлено 101 іноземця з неврегульованим статусом

На території Івано-Франківської області цьогоріч виявлено 101 іноземця з неврегульованим статусом

На території Івано-Франківської області цьогоріч виявлено 101 іноземця з неврегульованим статусом

Упродовж 9 місяців цього року міграційна служба Івано-Франківської області виявила у регіоні понад сотню іноземців, які легально в’їжджали в Україну, але всупереч установленим правилам своєчасно, а в низці випадків - свідомо не виїхали, втративши законні підстави для перебування на території нашої країни.

Працівники міграційної служби намагаються максимально застосовувати засоби компетенції і можливості правового поля для того, щоби правопорушники покинули Україну. З початку року було увалено 45 рішень про примусове повернення правопорушників до країн походження або в треті країни, а у 8 випадках йдеться про примусове видворення з країни. Насьогодні 40 іноземців-правопорушників виїхали з України. П’ятеро з них – у супроводі до кордону відповідно до вимог процедури про примусове видворення. За цією ж процедурою територію України мають покинути ще 3 іноземці, які згідно з рішеннями судів поміщені у спеціалізований заклад тимчасового перебування іноземців з метою ідентифікації ( оформлення проїзних документів) з подальшим видворенням.

Щодо 20 осіб, які порушили законодавство про правовий статус іноземців, прийнято рішення про заборону в’їзду в Україну на строк 3 роки або до 5 років.

Як і раніше, міграційна служба Прикарпаття сподівається на сприяння та інформацію від небайдужих громадян стосовно того чи іншого іноземного громадянина з підозрілою поведінкою чи сумнівним заняттям. Кожна отримана інформація є і буде предметом неупередженої перевірки. Для цього відкритий канал телефонів «гарячої лінії» УДМС в Івано-Франківській області (0342) 53-44-55 і (0342) 55-31-12, а також Facebook Messenger офіційної сторінки УДМС в області.

Управління ДМС в Івано-Франківській області