Тренінг з протидії домашньому насильству відбувся в Чернівцях

Тренінг з протидії домашньому насильству відбувся в Чернівцях

Тренінг з протидії  домашньому насильству відбувся в Чернівцях

Попри багаторівневу протидію домашньому та гендерному насильству ця проблема зберігає актуальність в Україні, де чимало наших громадян, переважно жінок, продовжують з різних причин залишатися у травматичних аб’юзивних стосунках. Тож міжнародні структури у співпраці з українськими експертами проводять системну роботу з навчання посадових осіб органів влади та покращення взаємодії між структурами, що комплексно співпрацюють у зазначеному напрямку, для зменшення негативних наслідків цього ганебного явища.

Т.в.о. начальника відділу у справах іноземців та ОБГ Владислав Ксенюк взяв участь у дводенному тренінгу «Посилення ефективності взаємодії субʼєктів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі», що відбувся в Чернівцях у межах проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства», який реалізує Фонд Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine у співпраці з посольством Великобританії в Україні та Канадійським урядом.

Навчання відбувалося у формі інтерактивних вправ, інформаційних повідомлень, роботи в групах, мозкових штурмів, перегляду та аналізу відео тощо. Учасники тренінгу розглянули поняття, форми, причини і наслідки домашнього насильства, права постраждалих осіб та систему послуг, які їм надаються, виклики для груп ризику, пов’язані з  війною, координацію взаємодії суб’єктів на різних рівнях, нормативне правове регулювання міжвідомчої взаємодії тощо.

Управління ДМС у Чернівецькій області