Про важливість вчасного оформлення першої ID-картки розповіли напередодні міграційники учням Ужгородського…

Про важливість вчасного оформлення першої ID-картки розповіли напередодні міграційники учням Ужгородського ліцею №3.

Про важливість вчасного оформлення першої ID-картки розповіли напередодні міграційники учням Ужгородського ліцею №3.

Надзвичайно приємно спілкуватися з нашою молоддю. Зустріч співробітників міграційної служби з учнями 9-х класів була цікавою та жвавою. 14-річні підлітки добре обізнані у своїх правах та обов'язках, а частина з них вже отримала свою першу ID-картку. Втім запитань в дітей було чимало: скільки коштує виготовлення, на який термін видається, що робити, якщо втратив картку тощо.

Заступник начальника відділу з питань паспортизації ГУ ДМС в Закарпатській області Магдалина Бобяк відповіла на всі запитання учнів та розповіла про переваги ID-картки – документа сучасного зразка, який більш зручний, компактний та зносостійкий , ніж паперовий аналог. ID-картка відповідає найсучаснішим міжнародним стандартам у сфері безпеки документів. Завдяки вбудованому електронному безконтактному носію (чіпу), який містить персональні та біометричні  дані власника її неможливо підробити або скопіювати.

Тож ми вкотре запрошуємо молодих людей, які досягли 14-річного віку прийти у будь-який підрозділ міграційної служби та оформити свою першу ID-картку.

Головне управління ДМС у Закарпатській області