УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

У Чернівцях вивчали законодавчі зміни про видачу закордонних паспортів та окремі питання архівної…

У Чернівцях вивчали законодавчі зміни про видачу закордонних паспортів та окремі питання архівної роботи

У Чернівцях вивчали законодавчі зміни про видачу закордонних паспортів та окремі питання архівної роботи

Особливостям видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон у період дії воєнного стану або карантину було присвячене внутрішнє навчання для працівників територіальних підрозділів УДМС у Чернівецькій області, що провела завідувачка сектору оформлення документів відділу з питань громадянства, паспортизації, реєстрації та еміграції Оксана Ксенюк.

Під час навчання розглядалися зміни до постанови Кабінету Міністрів від 28.10.2022 р. № 1220 «…щодо оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України». Йшлося зокрема про організацію видачі паспорта для виїзду за кордон у розміщеному за межам України відокремленому підрозділі (філії, представництві) державного підприємства, що належить до сфери Управління ДМС, порядок обміну міжвідомчою інформацією, зберігання та пересилання готових паспортних документів у випадку їх неотримання заявником тощо.

Водночас завідувачка сектору архівної роботи Лілія Матіос провела внутрішнє навчання з працівниками структурних та територіальних підрозділів УДМС з питань складання описів справ. Учасники навчання обговорили порядок формування справ, що мають термін зберігання більше 10 років та розглянули найпоширеніші помилки, що допускаються працівниками, відповідальними за веденням діловодства. Йшлося також про складання описів структурних та територіальних підрозділів й передавання справ на архівне зберігання, пропозиції до акту про знищення та вилучення документів,невнесених до НАФ і т.ін.

Управління ДМС у Чернівецькій області