УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Буковинські міграційники долучилися до Меморандуму Коаліції «Bukovyna 1325»

Буковинські міграційники долучилися до Меморандуму Коаліції «Bukovyna 1325»

Буковинські міграційники долучилися до Меморандуму Коаліції «Bukovyna 1325»

Т.в.о. начальника УДМС у Чернівецькій області Василь Паращук підписав Меморандум «Bukovyna 1325», до якого в листопаді 2021 року приєдналися представники багатьох крайових громадських організацій, державних установ, правоохоронних органів, сектору оборони та безпеки, органів місцевого самоврядування,  депутатського корпусу, ЗМІ тощо. Документ був створений на виконання Резолюції Ради безпеки ООН № 1325 «Жінки, мир, безпека» з метою консолідації суспільних зусиль в забезпеченні рівних можливостей, захисті прав та інтересів осіб, що зазнали впливу збройного конфлікту, гендерно обумовленого насильства.

Основним координатором роботи в рамках «Bukovyna 1325» стала Чернівецька обласна громадська організація «Сінергія», що з 2016 року є виконавчим партнером Міжнародної організації міграції. За словами голови ГО «Сінергія» Наталі Батракової, Резолюція Ради безпеки ООН № 1325 стосується в першу чергу країн, що потрапили в умови збройного конфлікту і які зобов’язані забезпечити населенню належний рівень безпеки. Тож від результативності роботи учасників коаліції значною мірою залежить безпекова складова життєдіяльності регіону та країни в цілому.

Від моменту підписання «Bukovyna 1325» коаліціантами було реалізовано чимало місцевих ініціатив та проєктів, проведено багато навчань, тренінгів з протидії торгівлі людьми, гендерно зумовленому насильству, сексизму та дискримінації за ознакою статі, забезпечення рівних можливості чоловіків та жінок, освіти громадсько активної молоді тощо.

Управління ДМС у Чернівецькій області