Виявлено 23 порушника міграційного законодавства та накладено 68 тисяч гривень штрафів

Виявлено 23 порушника міграційного законодавства та накладено 68 тисяч гривень штрафів

Виявлено 23 порушника міграційного законодавства та накладено 68 тисяч гривень штрафів
Протягом останніх десяти днів працівники міграційної служби разом із поліцією проводили на території міста Запоріжжя та Запорізької області позапланові заходи, метою яких було виявлення і запобігання порушенням міграційного законодавства України.
 
Особливу увагу міграційники звертали на категорію іноземців , які знаходяться у групі ризику вчинення кримінальних та адміністративних правопорушень.
 
За результатами проведених заходів більшість іноземців, притягнених до адміністративної відповідальності за статтями 203 КУпАП та 205 КУпАП, виявилися громадянами російської федерації, Вірменії та Таджикистану.
 
Іноземці здійснили грубе порушення міграційного законодавства, зокрема проживали на території України без документів на право проживання або по документам термін дії яких закінчились.
 
Окрім адміністративних стягнень Міграційною службою були прийняті рішення: про примусове повернення до країни походження або третьої країни у відношенні громадянина Грузії; про примусове видворення з України, із забороною в’їзду на 8 років, стосовно громадянина Таджикистану. У відношенні іноземця, який не сплатив штраф - рішення про заборону йому в’їзду в Україну терміном на три роки.
 
З метою забезпечення виконання цих рішень, працівниками відділу протидії нелегальній міграції УДМС у Запорізькій області спільно з працівниками УМП ГУНП в Запорізькій області, неврегульовані мігранти були супроводжені до міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Могилів - Подільський - Отач».

Управління ДМС у Запорізькій області