На Буковині оштрафовано п’ятьох іноземців та громадянку України

На Буковині оштрафовано п’ятьох іноземців та громадянку України

На Буковині оштрафовано п’ятьох іноземців та громадянку України

Громадянина Болгарії, який проживав в Україні без дійсних дозвільних документів, виявили працівники Чернівецького відділу УДМС у Чернівецькій області. Після втрати посвідки на тимчасове проживання іноземець не звернувся своєчасно до підрозділу міграційної служби та фактично перебував на території України незаконно.

Нагадаємо, що у випадку втрати посвідки іноземний громадянин зобов’язаний впродовж трьох днів поінформувати про це міграційну службу та подати заяву на оформлення нового документа. У випадку, якщо посвідку викрадено, її власнику необхідно звернутися із відповідною заявою до підрозділу Національної поліції та отримати довідку про внесення цього факту до Реєстру досудових розслідувань. За зверненням заявника інформація про визнання втраченої посвідки недійсною надсилається також до Державної прикордонної служби України.

Поза тим, чернівецькими, сокирянськими та хотинськими міграційниками виявлено трьох громадян рф та громадянина білорусі, які проживали на території України за недійсними документами або взагалі без жодних дозвільних документів. Наразі всіх порушників оштрафовано. По одному з епізодів  за ст. 205 КУпАП оштрафовано мешканку Хотинського району, громадянку України, що не подбала про своєчасне подання заяви своїм іноземним гостем для оформлення документів на право проживанням в Україні. 

Управління ДМС у Чернівецькій області