Міграційна служба і Центр зайнятості відпрацювали механізм запобігання нелегальній міграції та…

Міграційна служба і Центр зайнятості відпрацювали механізм запобігання нелегальній міграції та збільшення числа доброчесних платників податків

Міграційна служба і Центр зайнятості відпрацювали механізм запобігання нелегальній міграції та збільшення числа доброчесних платників податків

Між Центральним міжрегіональним управлінням ДМС у м. Києві та Київській області в особі начальника Вячеслава Гузя та Київським обласним центром зайнятості в особі директора Дениса Дармостука відбулося підписання Меморандуму про співпрацю.

Перш за все, сторони домовилися взаємодіяти за напрямом формування поточної та перспективної потреби Міграційної служби Київщини у кваліфікованих кадрах та їх професійного навчання з огляду на нещодавню оптимізацію структури відомства. Так, з метою підвищення ефективності надання послуг населенню з оформлення документів з 26 самостійних відділів, що працювали в Київській області, сформували 7 обʹєднаних відділів із територіальними секторами у їхньому складі. 

Також у ході зустрічі представники відомств обговорили розширення професійного партнерства в питаннях документування іноземців посвідками на тимчасове проживання в Україні на підставі працевлаштування. Це є одним із найбільших за обсягом напрямів роботи ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області.

Основним документом, що підтверджує підставу на працевлаштування в Україні є саме дійсний дозвіл на застосування праці іноземців, виданий органами Державної служби зайнятості. Про скасування таких дозволів ДСЗ протягом трьох робочих днів має повідомити ДМС України з метою скасування і посвідки на проживання.

«Все ще існує проблема із недоброчесними іноземними громадянами, які залишаються на території України попри скасовані дозволи на працевлашування і намагаються уникати адміністративної відповідальності та виїзду з території нашої країни при відсутності підстав для подальшого проживання. У такій ситуації визначальну роль відіграє якість налагодженої взаємодії між органами державної влади із відповідною компетенцією. Ця взаємодія буде посилена завдяки Меморандуму, в якому конкретизовані напрями співробітництва та механізми їх реалізації. У свою чергу своєчасне надання нам інформації Київським обласним центром зайнятості сприятиме запобіганню поширенню нелегальної міграції в регіоні та забезпечить збільшення числа доброчесних платників податків», - зазначив начальник ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області Вячеслав Гузь.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області