В Одесі проведено круглий стіл

В Одесі проведено круглий стіл

В Одесі проведено круглий стіл

Начальниця Головного управління ДМС України в Одеській області Олена Погребняк разом з начальницею відділу юридичного забезпечення Наталією Білоконь та  заступником начальника управління з питань шукачів захисту та соціальної інтеграції - начальником відділу по роботі з шукачами захисту Віталієм Голотенком взяли участь у круглому столі на тему «Взаємодія та координація діяльності судової влади, державних органів України та неурядових організацій з метою дотримання прав шукачів захисту в умовах воєнного стану».

Зустріч відбулася в Пʼятому апеляційному адміністративному суді за ініціативою виконавчого партнера УВКБ ООН Громадської організації «Десяте квітня».

Учасники круглого столу обговорили такі питання:

  • діяльність у 2023 році в сфері захисту біженців та шукачів притулку: підсумки роботи;
  • значення суддівського корпусу у забезпеченні права на міжнародний захист в Україні у відповідності до стандартів ЄС;
  • практична  реалізація змін законодавства щодо примусового повернення та видворення в умовах воєнного стану в Україні. Законність тримання осіб в Пунктах тимчасового перебування іноземців;
  • баланс  дотримання Україною зобов'язань за Конвенцією про статус біженців 1951 року та забезпеченням національної безпеки України в умовах воєнного стану. 

Наприкінці зустрічі учасники обговорили питання щодо подальшої взаємодії та підвели підсумки роботи.

Головне управління ДМС в Одеській області