УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Оформлення паспорта відкладати не варто

Оформлення паспорта відкладати не варто

Оформлення паспорта відкладати не варто

Зауру – 16 років і він тільки нещодавно отримав свій перший паспорт громадянина України. Через певні обставини оформлення ID-картки відкладалося майже 2 роки. Проте за законодавством кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати паспорт. Юнак навчається у загальноосвітньому навчальному закладі, попереду – реєстрація та складання національного мультипредметного тесту (НМТ), тому й оформлення паспорта вже стало нікуди відкладати.

Оскільки в юнака мама – громадянка України, а батько – особа без громадянства, то перш ніж оформити ID-картку, батьки звернулися до Чорнобаївського сектору УДМС у Черкаській області із заявою про оформлення набуття особою громадянства України за народженням.

Результатом розгляду заяви стало отримання довідки про реєстрацію особи громадянином України, яка є підставою для оформлення паспорта громадянина України Зауру. За 20 робочих днів юнак став власником паспорта громадянина України у формі картки та радить всім вчасно звертатися за оформленням чи поновленням документів, адже кожна заява має встановлений термін розгляду.

Управління ДМС у Черкаській області