УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Буковинські міграційники передали колегам на передовій безпілотник

Буковинські міграційники передали колегам на передовій безпілотник

Буковинські міграційники передали колегам на передовій безпілотник

Від початку повномасштабного вторгнення працівники Управління ДМС у Чернівецькій області періодично надавали адресну допомогу своїм співробітникам, які перебувають у складі ЗСУ, ТРО та Національної Гвардії. Більше місяця тому, у зв’язку з відзначенням Дня захисників та захисниць України у міграційників виникла ідея придбати безпілотний літальний апарат для колег, які проходять службу у лавах ЗСУ безпосередньо на лінії розмежування. Адже кожен такий прилад підвищує безпеку військовослужбовців і дає сили тим, хто не спить ночами й чекає на повернення своїх рідних та коханих.

Необхідну суму було зібрано без зайвих зволікань, однак певний час знадобився для пошуку продавців за кордоном та волонтерів, які змогли б доправити «пташку» в Україну. Одним з них виявився канадієць українського походження Євген, який за сприяння громадської організації КП «Ратуша» привіз БПЛА DJI Mavic 3 в Чернівці та згодом доставив його хлопцям на передову. Також він передав військовослужбовцям набори для чищення зброї та термонакидки для евакуації поранених. На підтвердження отримання БПЛА керівництво відповідної військової частини надало лист про прийняття літального апарату на баланс по акту.  

Оскілки БПЛА в умовах активних бойових дій є розхідним матеріалом, міграційники Чернівецької області планують в подальшому систематично надсилати різнобічну допомогу своїм колегам-військовослужбовцям. Для цього колективом ухвалено спільне рішення щомісячно відраховувати свій одноденний заробіток на потреби  ЗСУ.

Управління ДМС у Чернівецькій області