УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Оформлений вчасно паспорт позбавить від низки проблем

Оформлений вчасно паспорт позбавить від низки проблем

Оформлений вчасно паспорт позбавить від низки проблем

З березня 1995 року по вересень 2002 року в Україні проводилася паспортизація громадян України паспортами нового зразка. Тоді українці обмінювали свої радянські паспорти зразка 1974 року на паспорти-книжечки громадян України зразка 1994 року. Здавалося, що нині радянський паспорт – це вже історія, проте і досі є українці, які так і не обміняли документ понад 20 років тому.

Петру Андрійовичу – 65 років. До міграційної служби прийшов, втративши свій паспорт СРСР зразка 1974 року. Працівники Городищенського сектору УДМС у Черкаській області проконсультували чоловіка, підтвердили відомості про його постійне проживання на території України станом на 24.08.1991 і проживання станом на 13.11.1991 та оформили ID-картку.

Через відсутність паспорта громадянина України Петро Андрійович не отримував пенсію та допомогу від держави як учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Тільки тепер, з ID-карткою, він матиме змогу отримували належні йому виплати.

Міграційники радять якнайшвидше обмінювати паспорт радянського зразка на сучасний паспорт громадянина України у формі картки, аби самотужки не обмежувати себе у правах.

Управління ДМС у Черкаській області