УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

В Чернівцях відбувся тренінг з регулювання правового статусу апатридів

В Чернівцях відбувся тренінг з регулювання правового статусу апатридів

В Чернівцях відбувся тренінг з регулювання правового статусу апатридів

Т.в.о. начальника відділу з питань тимчасового та постійного проживання  іноземців та осіб без громадянства Владислав Ксенюк взяв участь у семінарі, організованому Управлінням державної реєстрації  Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції для керівників відділів державної реєстрації актів цивільного стану Чернівецької області, на тему: «Особи без громадянства: правовий статус та ключові аспекти».

Представник міграційної служби надав визначення поняття безгромадянства та розповів про правове регулювання статусу таких осіб. Також він роз’яснив процедуру визнання особою без громадянства, встановлення, підтвердження та набуття належності до громадянства.

На прикладах реальних людей, які роками проживали в Україні без належної легалізації, Владислав Ксенюк розказав, які практично реалізуються вимоги Постанови № 317 від 24.03.2021 «Про деякі питання визнання особою без громадянства». Нагадаємо, документ істотно спростив апатридам процедуру набуття статусу особи без громадянства та полегшив їхню соціалізацію й  доступ до гарантій державного захисту.

Управління ДМС у Чернівецькій області