Доступність послуг – запорука помітних результатів

Доступність послуг – запорука помітних результатів

Доступність послуг – запорука помітних результатів

Співробітники міграційної служби столиці України та її області продовжують робити усе можливе, аби громадяни швидко та якісно отримали адміністративні послуги. Це видно навіть по результатах роботи лише одного підрозділу, –  Дарницького відділу, працівники якого підбили підсумки роботи за десять місяців 2023 року. Як виявилося, вони оформили паспортів: майже 3500 – громадянина України у вигляді ID-картки та близько 5400 – закордонних. Причому більш ніж 400 громадян скористалися адміністративною послугою з одночасного оформлення вищезазначених документів.

Уклеєно понад 6200 фотокарток до паспортів громадянина України у формі книжечки по досягненню 25- та 45-річного віку.

Популярним залишається пересилання готових паспортів від одного територіального органу/підрозділу ДМС до іншого. Пояснюється це тим, що можна отримати  виготовлені документи не за місцем подання відповідної заяви-анкети, а за місцем фактичного перебування. Це зручно, отож такою послугою скористалися більш як 350 громадян, переважно із окупованих територій, а також тих, де ведуться активні бойові дії.

Загалом за десять місяців поточного року  підрозділом надано понад 18 000 адміністративних послуг, з яких 325 – іноземцям та особам без громадянства.

Спілкуючись із підлеглими, начальник Дарницького відділу Міграційної служби Києва та Київської області Інга Лазаренко наголосила на безумовному дотриманні співробітниками відділу Закону України «Про запобігання корупції» та Закону України № 3384-ІХ, яким відновлено електронне декларування та відкритий доступ (з урахуванням безпекових заходів) до реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Також керівник відділу підкреслила, що цифрова, інформаційна та фізична безбар’єрність, яка передбачає створення середовища, де суспільний простір фізично доступний для кожного громадянина, є найважливішими принципами роботи міграційної служби.

Принагідно нагадуємо, що з порядком надання адміністративних послуг співробітниками міграційної служби можна ознайомитися за посиланням.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області