УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

В Чернівцях примусово повернуть громадянку Китаю

В Чернівцях примусово повернуть громадянку Китаю

В Чернівцях примусово повернуть громадянку Китаю

Громадянок Молдови та Китаю, які не легалізували вчасно свій статус та порушили передбачені законом терміни перебування на території України, виявили працівники Чернівецького відділу УДМС у Чернівецькій області. Одна перебуває в офіційному шлюбі з громадянином України та має двох дітей – громадян України. Друга – заміжня за своїм співвітчизником, який документований посвідкою на проживання в Україні. 

Оскільки громадянка Молдови подала документи на оформлення дозволу  на імміграцію в Україну, має вагомі підстави на продовження терміну перебування в Україні у зв’язку з об’єднанням з родиною та виховує неповнолітню дитину в Україні, рішення про примусове повернення до країни походження стосовно неї не застосовувалось. Водночас, порушницю міграційного законодавства оштрафовано відповідно до вимог ч. 1 ст. 203 КУпАП. За невжиття заходів до своєчасної реєстрації дружини іноземки за ст. 205 КУпАП оштрафований також їх чоловік, громадянин України.

Стосовно громадянки Китаю керівництвом УДМС у Чернівецькій області було ухвалено рішення про притягнення до адміністративної відповідальності відповідно до вимог ч. 1 ст. 203 КУпАП та примусове повернення за межі країни. Після перебування визначений термін за кордоном жінка повернеться до своєї  родини в Україні та оформлятиме тут посвідку на проживання.

Водночас працівниками Чернівецького відділу УДМС під час проведення перевірки  за проживання в Україні з  недійсними документами оштрафовано громадянку рф.

Робота з протидії неврегульованій міграції на території області триває.

Управління ДМС у Чернівецькій області