З території Івано-Франківщини видворили ще одного росіянина

З території Івано-Франківщини видворили ще одного росіянина

З території Івано-Франківщини видворили ще одного росіянина

У ході здійснення спільних заходів оперативники УСБУ в Івано-Франківській області та працівники спеціалізованого підрозділу міграційної служби виявили на території Надвірнянського району громадянина російської федерації, який не мав законних підстав для подальшого перебування в Україні. Всупереч установленому порядку перебування іноземців в Україні росіянин своєчасно не виїхав з нашої країни.

Цю «прогалину» усунуто максимально оперативно. УДМС в Івано-Франківській області ухвалило рішення про примусове видворення 69-річного росіянина за межі України. Правопорушника допровадили до пункту пропуску на державному кордоні з однією з суміжних країн і, як і було передбачено, він вже десь на підльоті до руського міра.

Варто зауважити, що умови воєнного часу і ситуація на кордонах значно ускладнюють виконання процедури примусового повернення чи примусового видворення правопорушників-іноземців за межі України. Працівники міграційної служби намагаються максимально застосовувати засоби компетенції і можливості правового поля для того, щоби забезпечити виконання міграційного законодавства.

З початку року на території Івано-Франківської області міграційна служба виявила 114 іноземців з неврегульованим статусом ( нелегальних мігрантів), чверть з яких – власники паспорта росії. Щодо 47 осіб було увалено рішення про їх примусове повернення  до країн походження або в треті країни, а 10 іноземців примусово видворяли з країни. Насьогодні 43 іноземців-правопорушників виїхали з України. троє з них – у супроводі до кордону відповідно до вимог процедури про примусове видворення. Щодо 37 осіб, які порушили законодавство про правовий статус іноземців, ухвалено рішення про заборону в’їзду в Україну на строк 3 роки або до 5 років.

Як і раніше, міграційна служба Прикарпаття сподівається на сприяння та інформацію від небайдужих громадян стосовно того чи іншого іноземного громадянина з підозрілою поведінкою чи сумнівним заняттям. Кожна отримана інформація є і буде предметом неупередженої перевірки. Для цього відкритий канал телефонів «гарячої лінії» УДМС в Івано-Франківській області (0342) 53-44-55 і (0342) 55-31-12, а також Facebook Messenger  офіційної сторінки УДМС в області.

Управління ДМС в Івано-Франківській області