УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На Кіровоградщині документували 64-річну жінку, яка ніколи не мала паспорта

На Кіровоградщині документували 64-річну жінку, яка ніколи не мала паспорта

На Кіровоградщині документували 64-річну жінку, яка ніколи не мала паспорта

Протягом життя Тамара Гаврилівна не отримувала жоден паспортний документ. Перший паспорт громадянина України їй оформили у 64 роки у Знам’янському відділі Управління ДМС у Кіровоградській області.

За станом здоров’я Тамара Гаврилівна з 1984 року перебувала у Знам’янському психоневрологічному пансіонаті. До підрозділу міграційної служби звернулась адміністрація закладу з клопотанням оформити паспортний документ.

Відповідно до вимог Закону України «Про громадянство України» громадяни колишнього СРСР, які на момент проголошення незалежності України (24 серпня 1991 року) постійно проживали на території України і визнаються громадянином України відповідно до ч. 1 ст. 3 Закону, але з тих чи інших причин досі не мають паспорта громадянина України, повинні пройти процедуру встановлення належності до громадянства України. У випадку заявниці, то вона не мала необхідних документів для підтвердження належності до громадянства України, тому у судовому порядку встановлювались факти, що мають юридичне значення.

У суді було встановлено особу Тамари Гаврилівни та факт її постійного проживання в Україні на момент проголошення Незалежності України. Це дало можливість міграційникам встановити належність до громадянства України жінки (п. 1 ч. 1 ст. 3 ЗУ «Про громадянство України») та оформити їй перший паспорт громадянина України у вигляді ID-картки.

Управління ДМС у Кіровоградській області