УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

У Чернівцях обговорили ключові аспекти подолання безгромадянства

У Чернівцях обговорили ключові аспекти подолання безгромадянства

У Чернівцях обговорили ключові аспекти подолання безгромадянства

Завідувач сектору запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення Чернівецького відділу УДМС у Чернівецькій області Михайло Бейчук взяв участь у робочій зустрічі на тему «Ключові аспекти подолання проблеми безгромадянства», організованій Чернівецьким відділенням ГО «Регіон Карпат «NEEKA» за підтримки УВКБ ООН.

Під час зустрічі йшлося про визначення правового статусу осіб без громадянства, надання таким особам вторинної правової допомоги, практичні аспекти державної реєстрації народження фізичної особи та отримання документів про народження в умовах воєнного стану.

Представник міграційної служби розповів, як відбувається процедура ідентифікації /підтвердження належності до громадянства та визнання особою без громадянства. Нагадаємо, що в Україні істотно спрощено  процедуру набуття статусу особи без громадянства. Для цього достатньо звернутися до ближчого підрозділу міграційної служби з наявними документами та надати заяву відповідного зразка.

При цьому всі послуги міграційної служби, починаючи від оформлення та видачі готової посвідки про визнання особою без громадянства, і звершуючи наданням послуг перекладача, в тому числі через систему відеоконференцзв’язку, письмовим перекладом наявних у заявника документів, проведенням за потреби процедури встановлення особи, додаткових перевірок даних тощо є безкоштовними.

Довідково:

З березня 2021 року, коли було ухвалено Постанову «Про деякі питання визнання особою без громадянства», до підрозділів Управління ДМС у Чернівецькій області із заявами про отримання статусу ОБГ звернулося 29 осіб, станом листопад 2023 року визнано особами без громадянства і документовано відповідними посвідками 20 осіб.

Управління ДМС у Чернівецькій області