На Миколаївщині допомагають людям похилого віку в якісному оформленні адміністративних послуг

На Миколаївщині допомагають людям похилого віку в якісному оформленні адміністративних послуг

На Миколаївщині допомагають людям похилого віку в якісному оформленні адміністративних послуг

До Центрального відділу у м. Миколаєві УДМС в Миколаївській області з питання оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон в терміновому режимі звернулась 88-річна пані Надія.

Сьогодні, кожний українець переживає  нелюдське та варварське зло від країни агресора все більше сумних історій, скалічених доль та болю...

Часто громадяни, з числа внутрішньо переміщених осіб, які звертаються до відділу за отриманням адміністративних послуг, розповідають про свій населений пункт, який чи то в тимчасовій окупації, чи зруйнований, чи знаходиться під постійними обстрілами ворога.

Героїня нашого допису – з міста Героя Миколаїв. Пані Надія вже дуже давно прикута до інвалідного візка, але обслуговує себе повністю сама і не втрачає оптимізму.

 Після початку повномасштабного вторгнення Надія Петрівна ще деякий час жила в місті сподіваючись, що війна скоро закінчиться. Але ситуація змінювалась на гірше щогодини. І залишатися в місті ставало нестерпно. Згодом жінка переїхала до  Німеччини, де знайшла захист і підтримку близьких.

Пані Надія повернулась до дому для оформлення документу та поділилась своїми враженнями, після приїзду в Україну: найприємнішим було чути рідну мову – таку мелодійну, барвисту і неповторну.

Місто громадянки скалічене, але продовжує жити в душі кожного миколаївця. Надія Петрівна дуже сумує за минулим життям, за рідним містом, де не чути гучних вибухів та постійних повітряних тривог.

Жіночка твердо і всією душею вірить у нашу скору Перемогу та чекає той день, коли вона зможе повернутись до рідного дому!

Співробітники підрозділу у рамках виконання комунікаційної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні швидко та без черги оформили Надії Петрівні документ.

Команда ДМС щодня працює для того, щоб будь-який українець мав доступ до якісних адмінпослуг.

Управління ДМС у Миколаївській області