В Миколаєві проведено засідання координаційної ради з питань сімʼї і жінок

В Миколаєві проведено засідання координаційної ради з питань сімʼї і жінок

В Миколаєві проведено засідання координаційної ради з питань сімʼї і жінок

6 грудня в рамках проведення Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства» відбулось засідання координаційної ради з питань сімʼї і жінок при облвійськадміністрації Миколаївської області.

В заході прийняла участь головний спеціаліст із звʼязків з громадськістю та ЗМІ УДМС України у Миколаївській області Асєєва Олена.

Відкрила засідання координаційної ради директор департаменту соціального захисту населення Миколаївської облдержадміністрації Оксана Єльчієва.

Пані Оксана доповіла, що перебіг Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» в Миколаївській області проходить на дуже потужному рівні та висловила подяку всім присутнім за активність всіх підрозділів в проведені акції.

Наступним питанням порядку денного було ознайомлення членів координаційної ради з презентацією результатів дослідження Міжнародної організації з міграції в Україні щодо ризиків та вразливості цільових груп населення до торгівлі людьми та експлуатації під час війни.

Презентацію проводила представник Миколаївського місцевого благодійного фонду «Любисток» Бронська Юлія.

Також пані Юлія презентувала нову он-лайн гру під назвою «Щось пішло не так» щодо безпечної міграції та працевлаштування серед уразливого населення з метою попередження торгівлі людьми, експлуатації та насильства.

Підбиваючи підсумки зустрічі присутні відзначили, що з початком повномасштабного вторгнення країни агресора значно збільшилася кількість постраждалих від сексуального, фізичного, психологічного та інших видів насильства серед громадян України з тимчасово окупованих територій, полонених тощо.

Людина, яка зазнала або зазнає насильства, не повинна залишатися на самоті. При перших ознаках насильства потрібно звернутися до тих, хто здатен допомогти. Перш за все, звертатись потрібно до поліції за номером 102. Правоохоронці приїжджають на місце виклику, зупиняють насильство та допомагають написати заяву на кривдника. 

Також крім поліції, друзів та близьких, це можуть бути професійні консультанти, спеціалізовані ресурси й соціальні служби. Боротися з будь-яким видом насильства набагато легше, маючи за плечима тих, хто може і бажає вам допомогти.

Консультації, підтримку чи допомогу можна отримати також на лініях: 15-47.

Одна з її функцій це психологічна допомога жертвам насильства. Лінія абсолютно безкоштовна та працює цілодобово.

Також можна звернутись на національну гарячу лінію з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації.

Консультанти надають психологічну підтримку та план дій, як припинити насильство.

Гаряча лінія для постраждалих від насильства: 0800 500 335 або 116 123 (з мобільного).

 

Якщо ви не можете розмовляти, то допомогу можна отримати в текстовому форматі:

Skype: @lastrada-ukraine

Facebook: @lastradaukraine

Telegram: @NHL116123

Email: hotline@la-strada.gov.ua

Підтримка постраждалих від насильства — важлива складова становлення справедливого та щасливого суспільства.

Не будьте байдужими! Разом ми подолаєм усе!

Управління ДМС у Миколаївській області