УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

На Чернігівщині відбулась міжвідомча нарада з представниками силових структур та органів виконавчої…

На Чернігівщині відбулась міжвідомча нарада з представниками силових структур та органів виконавчої влади

На Чернігівщині відбулась міжвідомча нарада з представниками силових структур та органів виконавчої влади

Сьогодні в Управлінні Державної міграційної служби України в Чернігівській області відбулася міжвідомча координаційна нарада щодо проведення цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант», які триватимуть упродовж 11-22 грудня 2023 року.

У заході під головуванням начальника Управління Ксенії Лук’янець взяли участь перший заступник начальника  Володимир Рудницький представники національної поліції, національної гвардії, прикордонної служби, Служби безпеки України, Центрального міжрегіонального Управління з питань праці, Чернігівського обласного центру зайнятості.

Учасники наради обговорили найактуальніші питання  та вимоги чинного законодавства щодо  проведення спільних профілактичних заходів, визначили та погодили склад міжвідомчої координаційної групи.

Начальник відділу організації запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС у Чернігівській області Вікторія Бабак ознайомила  учасників з аналізом стану справ з протидії нелегальній міграції та оперативної обстановки в Чернігівській області, зокрема й зі статистичними даними.

Також, зважаючи на досвід та  аналіз результатів заходів проведених у попередні роки, обговорили проблемні питання міжвідомчої взаємодії під час профілактики правопорушень у сфері міграції, виявлення і притягнення до відповідальності за порушення законодавства щодо перебування іноземців в Україні.

На завершення зустрічі учасники розглянули пропозиції щодо напрацювання злагодженого алгоритму проведення цільових профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант» та узгодили план спільних дій.

Управління ДМС у Чернігівській області