УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

В Чернівцях радилися про спільні заходи в рамках операції «Мігрант»

В Чернівцях радилися про спільні заходи в рамках операції «Мігрант»

В Чернівцях радилися про спільні заходи в рамках операції «Мігрант»

Т.в.о. начальника УДМС у Чернівецькій області Василь Паращук провів спільну нараду з питань взаємодії органів влади та правоохоронних структур в рамках проведення профілактичних заходів «Мігрант». Окрім керівників підрозділів УДМС, відповідальних за протидію неврегульованій міграції, у нараді взяли також участь представники Чернівецького прикордонного загону, Головного Управління Національної поліції, Управління патрульної поліції, УСБУ та  Південно-Західного міжрегіонального Управління Державної служби з питань праці  у Чернівецькій області.

Під час робочої зустрічі йшлося про спільне патрулювання населених пунктів, координацію дій  у разі виникнення позаштатних ситуацій, перевірку місць найбільшої концентрації іноземців – гуртожитків та приватних поселень, розважальних закладів, ринків, закладів національних кухонь, будівельних майданчиків тощо. Також обговорювалися окремі аспекти встановлення статусу затриманих іноземців та осіб без громадянства, складання протоколів про адміністративні правопорушення, дотримання підприємцями вимог законодавства щодо працевлаштування іноземців тощо.

За результатами наради було ухвалено рішення про створення міжвідомчої координаційної групи, що забезпечуватиме належну взаємодію усіх учасників операції, оперативний обмін інформацією, забезпечення доступу у встановленому порядку до електронних баз даних. Також  учасники зустрічі домовилися про чергування відповідальних працівників УДМС  із постійним перебуванням на телефонному зв’язку, у тому числі у вихідні та святкові дні.

Управління ДМС у Чернівецькій області