Відбулась міжвідомча нарада щодо підготовки профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням…

Відбулась міжвідомча нарада щодо підготовки профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері

Відбулась міжвідомча нарада щодо підготовки профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері

7 грудня в Головному управлінні Державної міграційної служби відбулась міжвідомча нарада щодо підготовки профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері. 

В нараді взяли участь представники Головного управління ДМС у Харківській області, Національної поліції, СБУ, Харківського обласного центру зайнятості, Північно-східного міжрегіонального управління державної служби у справах праці і Управління патрульної поліції.

 З 4 грудня 2023 року розпочався підготовчий етап цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою "Мігрант". Незважаючи на відтік мігрантів в місті Харкові та області, пов'язаний з повномасштабним вторгненням рф у нашу країну, все ще присутня певна кількість іноземних громадян, які нелегально знаходяться на території України і порушують норми чинного законодавства в міграційній сфері. Ці правопорушення необхідно постійно виявляти та приймати відповідні рішення в рамках чинного законодавства.

Учасники наради обговорили пріоритетні напрямки проведення заходів, перелік об'єктів, які підлягають перевірці. Будь-які пропозиції та питання, які будуть виникати в процесі проведення заходів, будуть обговорюватись спільно в рамках створення робочої групи.

Об'єднання відомств має стратегічну вагу для досягнення позитивних та значних результатів у вирішенні питання міграційного контролю.

Наша сила в єдності. Слава Україні!

Головне управління ДМС у Харківській області