Цьогоріч з території Івано-Франківщини примусово видворено чи повернуто з України майже 60 іноземців-правопорушників

Цьогоріч з території Івано-Франківщини примусово видворено чи повернуто з України майже 60 іноземців-правопорушників

Цьогоріч з території Івано-Франківщини примусово видворено чи повернуто з України майже 60 іноземців-правопорушників

 Працівники  підрозділу запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення УДМС в  Івано-Франківській області у ході проведення спеціальних профілактичних заходів у Калуському районі виявили  громадянина Республіки Казахстан,  який  свідомо уникав зустрічі з ними. Мав на те причини, оскільки перебував в Україні фактично на нелегальному становищі.

Свого часу працівники міграційної служби повідомили 59-річному чоловікові про те, що він втратив законні підстави для перебування в Україні, а навіть офіційно зобов’язали його упродовж місячного терміну повернутися на батьківщину. Громадянин Казахстану натомість намагався видавати себе за внутрішньо переміщену особу з регіону, де зараз тривають бойові дії. Власне перед повномасштабним військовим  вторгненням рф іноземець навідався в гості до своїх родичів на  Донеччині, а з початком активних бойових  дій  переїхав з ними на Прикарпаття. Згодом родичі повернулися додому на неокуповану територію Донбасу, натомість їхній іноземний свояк і далі розповідав про своє донбаське коріння. Місцеві люди вірили, бо зовнішність і мова чоловіка «органічно» відповідали класичному прізвищу російського походження.

 УДМС в Івано-Франківській області ухвалило рішення про примусове видворення 59-річного казаха за межі України. Правопорушника допровадили до пункту пропуску на державному кордоні з однією з суміжних країн і на цей час він далеко за межами нашої країни.

Цей іноземець став десятою особою, щодо якої у цьому році працівники міграційної служби Івано-Франківської області ухвалили рішення про примусове видворення за межі України. Крім того, у зв’язку з  вчиненням порушень міграційного законодавства примусово повернуто з України до країни походження або в треті країни 49 іноземців.

Як і раніше, міграційна служба Прикарпаття сподівається на сприяння та інформацію від небайдужих громадян  стосовно  того чи іншого іноземного громадянина з підозрілою поведінкою чи сумнівним заняттям. Кожна отримана інформація є і буде предметом неупередженої   перевірки. Для цього відкритий канал телефонів «гарячої лінії» УДМС в Івано-Франківській області (0342) 53-44-55  і  (0342)  55-31-12, а також Facebook Messenger  офіційної сторінки УДМС в області.

Управління ДМС в Івано-Франківській області