УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Майже 1500 плюс – на Київщині зростає кількість наданих адмінпослуг

Майже 1500 плюс – на Київщині зростає кількість наданих адмінпослуг

Майже 1500 плюс – на Київщині зростає кількість наданих адмінпослуг

За одинадцять місяців поточного року співробітники міграційної служби столиці України та її області надали понад 635 тисяч адміністративних послуг проти близько 634 тисяч за той же час торік.

За вищезазначений період цього року оформлено й видано понад 209 тисяч ID-карток, майже на 25 тисяч більше, аніж за той же час минулого року. І більш ніж 346,5 тисяч закордонних паспортів, – майже на 31 тисячу менше відповідно. Уклеєно майже 65,5 тисяч фотокарток до паспорта громадянина України у зв’язку із досягненням 25, 45-річного віку, – більш як на 9 тисяч більше, аніж за той же період торік.

Цифрова, інформаційна та фізична безбар’єрність, яка передбачає створення середовища, де суспільний простір фізично доступний для кожного громадянина, є найважливішими принципами роботи міграційної служби. Дотримуючись цих принципів, міграційники документують воїнів ЗСУ позачергово та оперативно, наприклад, під час їхніх коротких відпусток. Вони вручають життєво необхідні документи захисникам України у шпиталях, що дозволяє їм виїхати за кордон на лікування. А також відвідують будинки для ветеранів війни та праці, громадян похилого віку та людей з інвалідністю, медичні заклади, аби документувати людей, які не можуть самостійно пересуватися.

Міграційники допомагають громадянам переслати готові паспорти від одного територіального органу/підрозділу ДМС до іншого. Послуга популярна, бо можна отримати  виготовлені документи не за місцем подання відповідної заяви-анкети, а за місцем фактичного перебування, що зручно. Зокрема нею охоче користуються переселенці з окупованих територій, а також тих, де ведуться активні бойові дії. Здійснюються ще багато інших кроків назустріч людям.

Не втрачають інтерес до України іноземці. Так, за вищезазначений період 2023 року оформлено та видано більш як 1400 дозволів на імміграцію в Україну іноземцям або особам без громадянства. Це майже на 500 менше, ніж торік, водночас оформлено та видано посвідок на постійне проживання – понад 2700, що майже на 600 більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Міграційна служба міста Києва та його області робить усе можливе, аби надавати її відвідувачам якісні адміністративні послуги. У разі виникнення питань звертайтеся, будь ласка, за контактами «гарячої лінії»: (044) 295-43-94.

Нагадуємо, що перевірити стан оформлення документів можна на сайті ДМС України за посиланням.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області