УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

В Міжнародний день мігранта в Чернівцях говорили про протидію торгівлі людьми

В Міжнародний день мігранта в Чернівцях говорили про протидію торгівлі людьми

В Міжнародний день мігранта в Чернівцях говорили про протидію торгівлі людьми

Хвилі міграції за кордон та в межах країни мільйонів українців, які в умовах воєнного стану втратили родину/роботу/домівку/здоров’я/заощадження/відчуття безпеки  тощо, створюють щедре підґрунтя для виникнення випадків торгівлі людьми.

Легкий начебто вихід із дійсно складних/драматичних/трагічних життєвих ситуацій людям, які розгублені/пригнічені/дезорієнтовані/емоційно травмовані/фінансово уразливі радо пропонують рекрутери під виглядом випадкових знайомих/друзів/рідних/«наречених» тощо.

Сценарій зазвичай до банального простий: «чого поневірятися тут, коли десь там…». І далі пропонується безліч варіантів щасливого виходу з кризи та  заможного життя деінде, варто тільки довіритися цій чудовий людині з чистими, як небо, очима, яка так щиро переймається твоїми особистими проблемами.

Саме в цій точці зневірені у власних силах люди з легкістю перекладають відповідальність за своє життя на мисливців за живим товаром і втрапляють у ще більшу біду, аніж та, з якої вони прагнуть вийти. В Україні протягом останніх двох років більше 200 осіб визнано потерпілими у справах щодо торгівлі людьми: серед них переважно випадки сексуальної експлуатації, жебракування дітей, примусової праці тощо .

Як спільно протидіяти цій ганебній практиці, в Міжнародний день мігранта говорили учасники заходу, організованого виконавським партнером МОМ Центром громадської активності «Сінергія». Міграційну службу на цій зустрічі представляв завідувач сектору запобігання нелегальній міграції, реадмісії та видворення Чернівецького відділу УДМС у Чернівецькій області Михайло Бейчук.

Органи державної влади та донорські організації, які входять до національного механізму взаємодії субєктів, що здійснюють діяльність у напрямі протидії торгівлі людьми, ознайомилися з результатами дослідження МОМ та превентивною стратегією, що дозволяє упереджувати такі явища.

Управління ДМС у Чернівецькій області