УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

Буковинські міграційники привітали з прийдешніми новорічно-різдвяними святами пацієнтів дитячої…

Буковинські міграційники привітали з прийдешніми новорічно-різдвяними святами пацієнтів дитячої онкогематології

Буковинські міграційники привітали з прийдешніми новорічно-різдвяними святами пацієнтів дитячої онкогематології

Традиційно в період новорічно-різдвяних свят буковинські міграційники намагаються підтримати тих, хто потребує допомоги чи не найбільше. Навіть в умовах озброєного протистояння ворогові та мільйонних міграційних переміщень українців зі сходу на захід (що вимагає від всіх постійної консолідованої допомоги), свою особисту персональну війну за життя ні на день не припиняють ті, для кого найбільшою життєвою драмою в їх ніжному віці мала би бути низька оцінка у щоденнику, розбита до крові колінка чи порізаний пальчик. Та на жаль, травми та болі в цієї малечі «до весілля» загояться не у всіх, й солодкі мамині поцілунки в заплакані очі тут допоможуть навряд чи.

У відділенні кардіоонкогематологічного відділення Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні перебувають маленькі пацієнти, щоденне лікування яких обраховується десятками тисяч гривень. Більшість родин, в чиє життя приходить така біда, не можуть справитися з нею самотужки. Й тут неабияку роль відіграють благодійники, до яких мають честь належати і працівники Управління ДМС у Чернівецькій області. Цьогоріч разом із сумою зібраних коштів міграційники також передали малечі чимало іграшок.

Щиро бажаємо кожному з цих діток залишити хворобу у році, що минає, та отримати в подарунок від Миколая міцне здоров’я та щасливе дитинство.

Довідково: За словами головного дитячого онколога Буковини Михайла Гнатюка, в Чернівецькій області на обліку перебуває 264 пацієнти від народження до 18 років з онкогематологічною патологією. В 2023 році вперше такий діагноз отримала 21 дитина. Зараз на стаціонарному лікуванні у відділенні кардіоонкогематологічного відділення Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні перебуває 15 дітей.

Управління ДМС у Чернівецькій області