УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

У Чернігові відбулася стратегічна сесія з актуалізації програми протидії торгівлі людьми

У Чернігові відбулася стратегічна сесія з актуалізації програми протидії торгівлі людьми

У Чернігові  відбулася  стратегічна сесія з актуалізації програми протидії торгівлі людьми

Начальник відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання УДМС у Чернігівській області Ірина КОЖЕДУБ взяла участь у триденній стратегічній сесії з актуалізації програми протидії торгівлі людьми, яка відбулася 18-20 грудня 2023 року.

Захід було проведено у рамках проекту Чернігівського громадського комітету захисту прав людини «Забезпечення комплексного реагування в Чернігівській області з метою захисту осіб, постраждалих від насильства, пов’язаного з війною, торгівлі людьми, експлуатації чи гендерно-зумовленого насильства» за підтримки Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні.

Учасники сесії – члени Міжвідомчої ради з питань  сім’ї, гендерної рівності, запобігання та протидії торгівлі людьми при Чернігівській державній обласній  адміністрації.

Мета заходу -  оновлення Програми відповідно до Державної програми з протидії торгівлі людьми, привернення уваги до проблеми гендерно-зумовленого насильства та напрацювання алгоритмів реагування та протидії на випадки, які є нетиповими для області.

Варто зазначити, що Чернігівщина одна з перших прийняла Комплексну обласну програму підтримки сім’ї, забезпечення гендерної рівності та протидії торгівлі людьми на період до 2025 року. Тому учасники заходу насамперед підбили підсумки вже зробленого, та розглянули потреби у внесенні змін.

Також присутні ознайомилися із Державною цільовою соціальною  програмою протидії торгівлі людьми до 2025 року, та провели порівняльний аналіз  двох програм, та обговорили питання стосовно того, що потрібно і можливо змінити в області.

Як результат триденної стратегічної сесії - напрацьовано та втілено рекомендації учасників, створено механізми захисту постраждалих осіб на рівні області, а також розроблено алгоритми роботи всіх суб'єктів у сфері протидії торгівлі людьми.

Управління ДМС у Чернігівській області