На Хмельниччині виявили чергового нелегального мігранта з Республіки Вірменія

На Хмельниччині виявили чергового нелегального мігранта з Республіки Вірменія

На Хмельниччині виявили чергового нелегального мігранта з Республіки Вірменія

20.12.2023 року УДМС України у Хмельницькій області спільно з співробітниками УСБУ, працівниками відділу міграційної поліції було виявлено громадянина Республіки Вірменія, який порушив правила перебування іноземців на території України. Даного громадянина притягнуто до адміністративної відповідальності на підставі ч. 2 ст. 203 КУпАП та відповідно до ст. 30 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» прийнято рішення про примусове видворення до країни походження або третьої країни.

20.12.2023 року з метою ідентифікації та забезпечення виконання рішення про примусове видворення до країни походження або третьої країни, згідно ч. 2 ст. 263 Кодексу України про адміністративні правопорушення відносно даного громадянина складено протокол про адміністративне затримання для супроводу та поміщення до Волинського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України, та прийнято рішення про поміщення до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні.

Того ж дня подано адміністративний позов до Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області щодо затримання з метою ідентифікації та забезпечення примусового видворення за межі території України з поміщенням до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні строком на шість місяців.

21.12.2023 року вказаного громадянина поміщено до Волинського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають на території України (згідно протоколу про адміністративне затримання на 3 доби).

22.12.2023 року Хмельницьким міськрайонним судом Хмельницької області задоволено адміністративний позов щодо затримання з метою ідентифікації та забезпечення примусового видворення за межі території України з поміщенням до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні строком на шість місяців вищевказаного громадянина Республіки Вірменія.

Протидія нелегальній міграції залишається одним із пріоритетних напрямків роботи УДМС у Хмельницькій області, у разі виявлення нелегального мігранта на території Хмельницької області можна звернутись за телефоном: (093) 273-85-10 або (0382) 65-03-06.

Управління ДМС у Хмельницькій області