У ході проведення посилених профілактичних заходів на Прикарпатті виявлено 18 нелегальних мігрантів

У ході проведення посилених профілактичних заходів на Прикарпатті виявлено 18 нелегальних мігрантів

У ході  проведення посилених профілактичних заходів на Прикарпатті виявлено 18 нелегальних мігрантів

Щойно завершилися цільові  профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант». Це були посилені заходи з залученням правоохоронних органів. Декілька цифр, які дають уяву про те, на що звертають увагу фахівці міграційної служби Івано-Франківщини у спілкуванні з громадянами інших країн.

Отже, по-перше, в процесі роботи було виявлено і задокументовано 18 фактів незаконного перебування в Україні класичних за визначенням нелегальних мігрантів, які свідомо порушували міграційне законодавство України. Двох іноземців вже примусово видворено, трьох – поміщено у Волинський пункт тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства до вирішення питання з придбанням авіаквитків і подальшої процедури видворення.

По-друге, невдовзі покинуть Україну 13 іноземних громадян, стосовно яких органи міграційної служби ухвалили рішення про примусове повернення у країну походження у зв’язку з порушенням правил перебування на території України.

По-третє, щодо 13 громадян-іноземців, які порушили строки законного перебування на території України, ухвалено рішення про заборону їх в’їзду до України протягом визначеного часу.

По-четверте, громадяни інших держав повинні усвідомити, що за порушення законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства передбачена не декларативна, а реальна відповідальність. Наслідки вчиненого правопорушення – штрафні санкції, рішення про скорочення терміну перебування в Україні, видворення за межі України, заборона в’їзду на певний період.

По-п’яте, за підсумками операції «Мігрант» на території Івано-Франківської області державний бюджет поповниться на понад 110 тисяч гривень, сплачених іноземцями-правопорушниками.

Управління ДМС в Івано-Франківській області