17 неврегульованих мігрантів виявили на Полтавщині під час операції «Мігрант»

17 неврегульованих мігрантів виявили на Полтавщині під час операції «Мігрант»

17 неврегульованих  мігрантів виявили на Полтавщині під час операції «Мігрант»

У рамках операції «Мігрант», що тривала два тижні в Україні міграційники Полтавщини спільно з правоохоронними органами  щодня проводили  комплекс заходів з виявлення та притягнення до адміністративної відповідальності іноземних громадян, що порушують міграційне законодавство.

Так, в останній день проведення заходів з установ відбуття покарання надійшла інформація щодо звільнення двох іноземних громадян. Громадянин Азербайджану та громадянка Молдови ще до засудження нелегально проживали на території держави. Азербайджанець перебував за гратами за вчинення тяжких злочинів, тож міграційники прийняли рішення про заборону в'їзду в Україну строком на три роки та вже 23 грудня нелегальний мігрант залишив територію держави.  Відносно іноземки також прийняли рішення про примусове повернення до країни походження або третьої країни та встановили строки для її виїзду з України.

У результаті спільних зусиль під час операції «Мігрант» були виявлені 90 порушників міграційного законодавства, з них 17 нелегальних мігрантів, відносно яких прийняли 12 рішень про примусове повернення та 4 про примусове видворення.  

Також іноземцям-порушникам доведеться сплатити штрафів у загальному розмірі 283,8 тис. гривень.

Незважаючи на завершення спільних заходів під назвою «Мігрант» активна боротьба з нелегальною міграцією триває, адже є одним із пріоритетних напрямів Міграційної служби Полтавщини.

Управління ДМС у Полтавській області