Підсумки проведення Управлінням ДМС у Хмельницькій області профілактичних заходів під умовною назвою…

Підсумки проведення Управлінням ДМС у Хмельницькій області профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант»

Підсумки проведення Управлінням ДМС у Хмельницькій області профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант»

Під час проведення цільових загальнодержавних профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант» на території Хмельницької області за період з 11 по 22 грудня 2023 року УДМС України в Хмельницькій області спільно з правоохоронними органами було виявлено 14 порушників законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, з них 4 нелегальних мігранти. Стосовно 3 осіб прийнято рішення про примусове повернення до країни походження чи третьої країни, 1 рішення про примусове видворення за межі території України з поміщенням до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні, та виконано 2 (два) рішення про примусове видворення за межі території України.

За час операції винесено 14 постанов про накладання адміністративного стягнення на загальну суму 39950 грн., з яких станом на 22.12.2023 стягнуто 33150 грн.

За поданням Управління патрульної поліції в Хмельницькій області відповідно до статті 13 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» винесено 25 рішень, та відповідно до статті 30 Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» прийнято 2 рішення щодо заборони подальшого в'їзду в Україну відносно іноземців та осіб без громадянства.

Принагідно нагадуємо, що у разі виявлення нелегального мігранта на території Хмельницької області можна звернутись за телефоном: (093) 273-85-10 або (0382) 65-03-06.

Управління ДМС у Хмельницькій області