57 порушників законодавства про правовий статус іноземців та ОБГ виявлено на території Запорізької…

57 порушників законодавства про правовий статус іноземців та ОБГ виявлено на території Запорізької області

57 порушників законодавства про правовий статус іноземців та ОБГ виявлено на території Запорізької області
Це підсумки цільових профілактичних заходів «Мігрант», які проводились Міграційною службою у співпраці з підрозділами УСБУ, ГУНП в Запорізькій області, УСР в Запорізькій області ДСР НПУ, Державної служби з питань праці та Запорізького обласного центру зайнятості з 4 по 22 грудня.
 
Загалом був виявлений та притягнений до відповідальності 51 порушник законодавства про правовий статус іноземців та ОБГ (за статтями 203 КУпАП та 205 КУпАП).
Було накладено адміністративних стягнень на суму 153680тис. грн., з яких вже стягнуто 102170 тис.грн.
 
Більшість притягнутих іноземців виявились громадяни російської федерації, Грузії Вірменії та Азербайджану, які допустили грубі порушення міграційного законодавства та проживають на території України без документів на право проживання або по документам термін дії яких закінчились.
 
Також у відношенні 6 іноземців, які не сплатили штраф прийняті рішення про заборону їм в’їзду в Україну терміном на три роки.
 
Крім цього, міграційною службою, за поданням поліції, застосовані адміністративно-правові заходи у відношенні 6 іноземців з неврегульованим статусом, у відношенні яких прийнято 5 рішень про примусове повернення до країни походження або третьої країни та 1 рішення про примусове видворення з України, із забороною в’їзду на 5 років. У тому числі, тепер 3 росіянина примусово повернуться до своєї країни.
 
Також, в рамках проведення відпрацювання видворено з території України громадянина Азербайджанської Республіки, який в цьому році, за перебування в Україні без документів був поміщений до Миколаївського пункту тимчасового перебування іноземців. Азербайджанцю заборона в’їзду становить 8 років.

Управління ДМС у Запорізькій області