В Харкові та області здійснені заходи щодо запобігання та протидії нелегальній міграції

В Харкові та області здійснені заходи щодо запобігання та протидії нелегальній міграції

В Харкові та області здійснені заходи щодо запобігання та протидії нелегальній міграції

Для проведення цільових профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант» Головним управлінням Міграційної служби у Харківській області створено робочу групу з числа працівників відділу юридичного забезпечення та управління міграційного контролю, протидії нелегальній міграції та реадмісії ГУ ДМС у Харківській області. 

До спільної роботи долучились співробітники СБУ, Нацполіції, Управління інспекційної діяльності у Харківській області Північно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці та Харківського обласного центра зайнятості.

В ході проведення практичного етапу профілактичних заходів з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант»:

  • виявлено 37 нелегальних мігрантів;
  • прийнято 33 рішень про примусове повернення іноземних громадян з території України;
  • прийнято 11 рішень щодо заборони в’їзду на територію України.

Окрім цього до Миколаївського  ПТПІ поміщено 3 іноземців. Під час проведення відпрацювання в примусовому порядку  видворено 1 іноземця.

Узагальнюючи підсумки проведення профілактичного заходу з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант», працівниками ГУДМС складено 141 адміністративний протокол, з яких, за ст. 203 – 120 та ст. 205 – 21, відпрацьовано понад 67 об’єктів господарювання.

Наголошуємо, аби не протермінувати дозволений строк перебування в Україні варто користуватися «Міграційним калькулятором», зазначивши інформацію про дати в’їздів та виїздів із країни протягом контрольованого періоду.

Головне управління ДМС у Харківській області