Паспорти, які оформлювалися на ТОТ Запорізької області, можна отримати в Запоріжжі

Паспорти, які оформлювалися на ТОТ Запорізької області, можна отримати в Запоріжжі

Паспорти, які оформлювалися на ТОТ Запорізької області, можна отримати в Запоріжжі
Громадяни, які сфотографувалися на закордонні паспорти та ID-картки на тимчасово окупованій території Запорізької області, але не встигли їх отримати через російську окупацію, зараз мають змогу забрати свої документи.
 
Для того, щоб отримати паспорти цій категорії громадян потрібно:
 
Зайти на офіційний сайт ДМС України за посиланням https://dmsu.gov.ua/services/docstate.html та перевірити стан готовності свого документу. Статус документу «доставлено до територіального підрозділу УДМС» означає, що паспорт готовий до отримання.
 
Готовий документ можна отримати в секторах оформлення документів Управління ДМС Запорізької області у місті Запоріжжя. Дізнатися, в якому саме підрозділі знаходиться безпосередньо ваш паспорт можна зателефонувавши на гарячу лінію УДМС т. 0660098392.
 
Якщо на даний час ви проживаєте в іншому населеному пункті України і не маєте змоги приїхати до Запоріжжя,- вам потрібно звернутися до найближчого підрозділу міграційної служби за місцем знаходження та написати заяву про пересилку документа туди.
 
Для громадян, які зараз знаходяться за кордоном теж передбачена процедура отримання паспорта. Їм потрібно прийти до посольства, найближчої консульської установи України чи представництва ДП «Паспортний сервіс» https://pasport.org.ua/centers і написати заяву на пересилку їм документа за кордон.
 
Наголошуємо, що ніяких додаткових коштів за оформлення паспорта при отриманні документів сплачувати не потрібно.

Управління ДМС у Запорізькій області