Діти прагнуть вчасно отримати свій перший паспорт

Діти прагнуть вчасно отримати свій перший паспорт

Діти прагнуть вчасно отримати свій перший паспорт

Під час зимових свят міграційники спостерігали суттєве збільшення звернень дітей, які бажають оформити свій паспорт громадянина України у формі  ID-картки вперше. Тому що канікули не лише для відпочинку, подорожей та розваг. Це також можливість владнати серйозні справи. Адже відповідно до чинного законодавства кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку, зобов'язаний отримати паспорт громадянина України.

Ось і до столичного Дарницького відділу міграційної служби з цією метою завітала Марина родом з міста Херсон, яка тривалий час проживає у Києві. На початку повномасштабного вторгнення дівчинка разом із родиною виїхала за кордон до бабусі, де вони проживали півтора року. Згодом вирішили повернутися, аби діти продовжили навчання в рідній школі.

Міграційники радо допомогли юній відвідувачці, а також привітали з отриманням життєво необхідного документа. А вона своєю чергою порадила однокласникам оформлювати паспорти саме у міграційній службі. Отож кілька з них також звернулися до відділу.

Ми віримо, що настане час і всі діти України відчують спокій, безпеку та впевненість у майбутньому.

Додатково повідомляємо, що особи віком від 14 до 18 років під час оформлення першого паспорта громадянина України у формі картки мають можливість одночасно зареєструватися в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків. Відтак дітям не потрібно звертатися до Державної податкової служби, щоб отримати  реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП). Натомість під час подачі документів слід повідомити працівника  ДМС, ЦНАП або центру обслуговування громадян «Паспортний сервіс» про своє бажання отримати податковий номер одночасно з оформленням ID-картки. Послуга надається безплатно.

РНОКПП (раніше – ідентифікаційний номер чи ІПН) на ID-картці та свідоцтві про народження матиме таку ж юридичну силу, як і довідка про присвоєння РНОКПП.

Також нагадуємо, що інформація про порядок видачі паспорта громадянина України у формі картки за досягнення 14-річного віку (вперше) доступна за посиланням.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області