УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

У Чернівцях говорили про ідентифікацію особи та встановлення належності до громадянства України

У Чернівцях говорили про ідентифікацію особи та встановлення належності до громадянства України

У Чернівцях говорили про ідентифікацію особи та встановлення належності до громадянства України

Наслідки вторгнення в Україну відчувають на собі не лише на мешканці тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб. Війна також істотно ускладнила роботу працівників міграційної служби, які зобов’язані документувати паспортом у вигляді ID-картки кожного громадянина України, що звертається із відповідним запитом до підрозділу УДМС.

Однак чи дійсно заявник, в якого повністю відсутні документи, що посвідчують особу, є саме тією особою, за яку себе видає, чи є така людина направду громадянином України – ці та інші питання нерідко виникають у міграційників, які здійснюють прийом громадян. Проте за законодавством України, за міжнародними правилами документування, вимогами національної безпеки, захисту інтересів  суспільства та кожного громадянина, документування не ідентифікованої особи є неможливим!

Як приймати рішення щодо оформлення документа або рішення про відмову в оформленні за результатами ідентифікації та перевірки належності особи до громадянства України, говорили під час навчання, яке провели дистанційно для працівників територіальних підрозділів УДМС у Чернівецькій області начальник відділу з питань паспортизації, реєстрації та еміграції Юрій Албулеса та його заступниця Оксана Ксенюк.

Учасникам навчання було надано детальні роз’яснення про проведення заходів з ідентифікації особи, порядок роботи з державними реєстрами та документами, які можуть підтвердити особу,  процедури встановлення особи, в тому числі – в режимі відеоконференцзв’язку тощо.

За словами Оксани Ксенюк, такі навчання дозволяють забезпечити виконання законодавчої норми про обов’язкове документування паспортом громадянина України кожного нашого громадянина навіть в умовах війни.   

Управління ДМС у Чернівецькій області