Громадянина Латвії видворили з України через порушення міграційного законодавства

Громадянина Латвії видворили з України через порушення міграційного законодавства

Громадянина Латвії видворили з України через порушення міграційного законодавства

Попри ризики, пов'язані з військовою агресією з боку росії, іноземні громадяни продовжують приїжджати в Україну з різних причин. Воєнний стан не вплинув на міграційне законодавство, тому правила перебування іноземців залишилися незмінними, а саме: при наявності безвізового режиму, законодавство України дозволяє іноземцю перебувати у нашій країні до 90 днів протягом 180-ти.

Пріоритетним напрямком роботи Управління міграційного контролю, протидії нелегальній міграції та реадмісії Головного управління ДМС у Львівській області - є боротьба з нелегальною міграцією.

Відтак, 1 січня співробітники вищезазначеного Управління виявили 49-річного громадянина Латвії, який прибув в Україну ще у 2021 році з приватних причин та вчасно не виїхав, чим порушив встановлений термін перебування іноземців. За порушення чинного законодавства щодо цієї особи склали адміністративний протокол за ч.2 ст.203 КУпАП та ухвалили рішення про його примусове повернення в країну походження до 13 січня 2024 року.

Втім, у встановлений термін порушник добровільно не виїхав. Саме тому працівники міграційної служби ухвалили рішення про примусове видворення цього іноземця з подальшою забороною вʼїзду в Україну терміном на 5 років.

Додамо, що видворення здійснювалося на підставі Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства», спільно з працівниками Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Національної поліції України.

Головне управління ДМС у Львівській області