УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

У Вікнянському ЦНАПі вручили перші паспорти мешканцям місцевої громади

У Вікнянському ЦНАПі вручили перші паспорти мешканцям місцевої громади

У Вікнянському ЦНАПі вручили перші паспорти мешканцям місцевої громади

Т.в.о. начальника УДМС у Чернівецькій області Василь Паращук, заступник начальника Управління Валерій Попов та начальник Заставнівського відділу УДМС у Чернівецькій області Сергій Фівчук взяли участь в урочистому врученні паспортів на базі ЦНАПу Вікнянського сільскої ради. Документи першим відвідувачам вручив голова Вікнянської територіальної громади Іван Ковалюк.

Події передувало підписання  керівництвом УДМС та місцевої громади наприкінці минулого року договору щодо впровадження у ЦНАПі адміністративних послуг з оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон та паспорта громадянина України у вигляді ID-картки. За словами місцевих урядників, цими послугами відтепер можуть користуватися не лише буковинці та мешканці Заставнівщини зокрема, й жителі прилеглого колишнього Борщівського району Тернопільської області.

Як зазначив керівник міграційної служби області Василь Паращук, делегування ЦНАПам територіальних громад повноважень з надання паспортних послуг не лише істотно полегшує життя місцевим мешканцям, яким не треба добиратися до адміністративних центрів, витрачати на це свій час та зайві кошти, а й дозволяє заробляти місцевим громадам. Адже левова частка надходжень від наданих послуг залишається саме в бюджетах ОТГ. В окремих буковинських громадах ці суми обраховуються сотнями тисяч та навіть мільйонами гривень на рік.

За словами заступника начальника УДМС у Чернівецькій області Валерія Попова, буковинська міграційна служба та зокрема керівник Заставнівського відділу УДМС у Чернівецькій області Сергій Фівчук всіляко сприятимуть успішній роботі операторів на новоствореному робочому місці ЦНАПу, надаючи їм максимально повну методичну та консультаційну допомогу.

Управління ДМС у Чернівецькій області