157 порушників міграційного законодавства виявлено у ході операції «Мігрант» на Чернігівщині

157 порушників міграційного законодавства виявлено у ході операції «Мігрант» на Чернігівщині

157 порушників міграційного законодавства виявлено у ході операції «Мігрант» на Чернігівщині

Це проміжний результат проведення загальнодержавних профілактичних заходів з виявлення та протидії нелегальній міграції під умовною назвою «Мігрант» в УДМС України в Чернігівській області, станом на 6 квітня 2018 року.

Із 157-ми виявлених порушників міграційного законодавства 51 - незаконно перебував на території України. Отож, стосовно їх було прийнято 49 рішень про примусове повернення до країн їхньої громадянської належності та 2 – про примусове видворення за межі нашої держави. Станом на 12 квітня 2018 року  виконано 38 таких рішень.

 За всіма встановленими фактами порушень, фахівці міграційної служби Чернігівщини склали адміністративних протоколів на суму  понад   77 000 гривень, з них вже стягнуто майже 62 000 грн.

Наразі по  всій Чернігівській області тривають профілактичні заходи з виявлення іноземців, які незаконно перебувають на території нашої держави.

Варто зазначити, що у проведенні нинішньої операції «Мігрант» на Чернігівщині, окрім представників національної і патрульної поліції, прикордонного загону, беруть  участь і  військовослужбовці Національної гвардії України.

До того ж, охоплено майже всі заклади соціальної сфери, де проводяться не лише відпрацювання з виявлення незаконних мігрантів, а й робота з роз’яснення чинного міграційного законодавства. Зокрема проходять зустрічі і бесіди на підприємствах та у вищих навчальних закладах області.

Також працівники територіальних підрозділів Управління налагоджують співпрацю у напрямку виявлення іноземних громадян, які незаконно проживають в Україні, з головами сільських, селищних рад та об’єднаних територіальних громад.

Управління ДМС у Чернігівській області