УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

У Чернівцях вивчали алгоритми дій під час повітряної тривоги

У Чернівцях вивчали алгоритми дій під час повітряної тривоги

У Чернівцях вивчали алгоритми дій під час повітряної тривоги

Зберегти життя під час повітряної тривоги – не таке вже й просте завдання, якщо ти розгублений, дезорієнтований, не готовий до загрози морально та не поінформований належним чином про власні дії в такій ситуації. Як мінімізувати наслідки небезпеки, працівники УДМС у Чернівецькій області дізнавалися під час дистанційного навчання «Оцінка загрози під час повітряної тривоги та раптового обстрілу, порядок дій в залежності від виду загрози», що провела т.в.о. завідувача з питань мобілізаційної роботи та цивільного захисту УДМС у Чернівецькій області Галина Луцька.

Що таке «трикутник життя», «зона безпеки» та правило «двох стін», який алгоритм дій під час артилерійського обстрілу та обстрілу запалювальними зарядами, ракетно-бомбового удару, хімічної атаки та ядерного вибуху, йшлося під час заняття. Учасники навчання також дізналися,  про якого роду небезпеку сповіщають різні види сигналів, що входить до протирадіаційної аптечки, які підручні матеріали можна використати у якості альтернативних засобів індивідуального захисту, в яких випадках необхідно під час тривоги підніматися на узвишшя, а коли – шукати захищені підвальні приміщення, тощо.

Варто побажати не лише учасникам цього тренінгу, а й всім українцям, які продовжують жити та працювати в рідній країні, щоби такі знання нікому ніколи не довелося застосовувати на практиці.

Управління ДМС у Чернівецькій області