Реабілітація не чекає: у Києві оперативно відновили паспорт бійцю ЗСУ

Реабілітація не чекає: у Києві оперативно відновили паспорт бійцю ЗСУ

Реабілітація не чекає: у Києві оперативно відновили паспорт бійцю ЗСУ

До одного з відділів міграційної служби Києва звернувся військовослужбовець Збройних Сил України, звільнений з полону держави-агресора. Мета – оформити паспорт громадянина України у вигляді ID-карти у зв’язку з втратою внаслідок збройної агресії рф на території України.

До лав ЗСУ боєць вступив ще задовго до окупації Донецька, Луганська та АР Крим. У зв'язку з початком антитерористичної операції на сході України 2014 року він добровільно перевівся до одного з прикордонних загонів, де продовжив службу. У лютому 2022 року, з перших днів повномасштабного вторгнення, став на захист своїх країни та народу від російської агресії, але потрапив у полон.

Протягом двох місяців утримувався у Луганському СІЗО, після чого разом з іншими військовополоненими його перемістили у невідомому напрямку, а далі – літаком – до СІЗО на території рф. Там протягом усього часу перебування у полоні піддавався різним видам тортур і знущань з боку окупантів.

Завдяки роботі Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, у порядку здійснення передачі військовополонених ворогів державі-агресору та звільнення оборонців України, які перебувають у полоні держави-агресора, військовий повернувся на територію рідної країни.

Попри пережите в полоні після проходження реабілітації чоловік планує повернутися на фронт, аби продовжити захищати Батьківщину від російських терористів та здобути таку бажану для всіх перемогу. Слава Україні!

Принагідно повідомляємо, що з порядком оформлення паспорта громадянина України у формі картки (у разі обміну паспорта, замість утраченого або викраденого) можна ознайомитись за посиланням.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області