За 2023 рік на Київщині українці оформили понад пів мільйона паспортів

За 2023 рік на Київщині українці оформили понад пів мільйона паспортів

За 2023 рік на Київщині українці оформили понад пів мільйона паспортів

Щодня працівники міграційної служби Київщини надають послуги з оформлення паспортних документів громадянам. Так, за 2023 рік у територіальних підрозділах ЦМУ ДМС у м. Києві та Київській області загалом оформлено майже 570 тисяч ID-карток та закордонних паспортів, а саме:

  • майже 225 тисяч паспортів громадянина України;
  • майже 350 тисяч паспортів громадянина України для виїзду за кордон;

Разом з тим, за рік 70 тисяч громадянам вклеїли фотокартки до паспорта громадянина України у зв’язку із досягненням 25 і 45-річного віку.

Водночас враховуючи внесені зміни до постанови КМУ від 25.03.2015 № 302 (постановою КМУ  від 28.10.2022 № 1220), у Міграційній службі впроваджують технічні інновації для полегшення процесу встановлення особи. Зокрема, за минулий рік наші працівники провели понад  330 відеоконференцій, за результатами яких ухвалені рішення про оформлення ID-карток.

Зауважуємо, що працівники Київщини часто приймають документи в медичних закладах, де лікуються військові та звільнені із полону громадяни. Таким чином наші громадяни мають можливість швидше відновити паспортні документи та користуватися всіма доступними державними послугами.

Нагадуємо, що ознайомитися з процедурою оформлення паспортів можна на сайті ДМС України за посиланнями: https://dmsu.gov.ua/poslugi/pasport-gromadyanina-ukrajni.html та https://dmsu.gov.ua/poslugi/dokumenti-dlya-vijzdu-za-kordon.html

А перевірити стан оформлення документів можна тут https://dmsu.gov.ua/services/docstate.html.

Центральне міжрегіональне управління ДМС у м. Києві та Київській області