Чергового нелегального мігранта виявлено на Хмельниччині

Чергового нелегального мігранта виявлено на Хмельниччині

Чергового нелегального мігранта виявлено на Хмельниччині

Працівниками УДМС у Хмельницькій області при перевірці законності перебування на території України виявлено громадянина російської федерації, який порушив правила в’їзду в Україну та перебування іноземців та осіб без громадянства.

01.02.2024 року з метою ідентифікації та забезпечення виконання рішення про примусове видворення до країни походження або третьої країни, згідно      ст. 263 Кодексу України про адміністративні правопорушення відносно даного громадянина складено протокол про адміністративне затримання.

Того ж дня подано адміністративний позов до суду, щодо затримання з метою ідентифікації та забезпечення примусового видворення за межі території України вищевказаного громадянина російської федерації з поміщенням до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, які незаконно перебувають в Україні строком на шість місяців. Рішенням Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області від 01.02.2024 задоволено вказаний адміністративний позов.

З метою забезпечення ефективного захисту національних інтересів держави з протидії нелегальній міграції, а також відпрацювання взаємодії з правоохоронними органами для цілеспрямованої боротьби зі злочинами, пов’язаними з незаконною міграцією на території України, працівниками Управління ДМС у Хмельницькій області на постійній основі здійснюються заходи щодо виявлення іноземців, які перебувають на території України без законних підстав чи порушують міграційне законодавство.

Нагадуємо, що громадяни, яким відомо про будь-які факти порушення міграційного законодавства  іноземцями та особами без громадянства, можуть повідомити про вищевказане на «гарячу лінію» УДМС в Хмельницькій області за номером: (0382) 65-03-06 або (093) 273-85-10.

Управління ДМС у Хмельницькій області