УВАГА! ПІД ЧАС ПОВІТРЯНОЇ ТРИВОГИ АДМІНІСТРАТИВНІ ПОСЛУГИ В ПІДРОЗДІЛАХ ДМС НЕ НАДАЮТЬСЯ!

В Чернівцях встановили особу через відео-зв’язок

В Чернівцях встановили особу через відео-зв’язок

В Чернівцях встановили особу через відео-зв’язок

Процедуру встановлення особи засобами відео-зв’язку провели працівники Чернівецького міського відділу УДМС у Чернівецької області. Мешканка міста Донецьк прибула на територію України восени минулого року. З документів, що посвідчують особу, вона мала лише свідоцтво про народження та реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Оскільки раніше заявниця не документувалася паспортними документами нового зразка, що містять безконтактний електронний носій, інформація про неї в Єдиному державному демографічному реєстрі була відсутня. Тож працівникам  міграційної служби довелося провести низку перевірок, які однак не дали очікуваного результату – дані про особу з підтвердженням фотозображенням виявити не вдалося.

Тож проведення відео-конференції за участю рідних дівчини стало єдиним способом офіційно встановити її особу та документувати згодом паспортом громадянина України. Зайвим буде казати, що узаконення перебування на території України для нашої співгромадянки, що виїхала з окупованої території, є важливим кроком до соціалізації, легального працевлаштування, здобуття освіти та отримання доступу до всіх державних гарантій соціального захисту. 

Управління ДМС у Чернівецькій області